Congres Beleef Veiligheid IJmond

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op 28 november 2016 organiseren politie en gemeenten, in samenwerking met het bedrijfsleven, het congres ‘Beleef Veiligheid IJmond’. Tijdens dit interactieve congres in het Kennemer Theater in Beverwijk leren ondernemers op een andere manier kijken naar hun veiligheid en die van hun klanten. Want zijn bedrijven wel zo veilig als ze denken? Op onverwachte momenten wordt het publiek tijdens dit congres geconfronteerd met verschillende vormen van criminaliteit.

Een avond vol ‘braintainment’, waarbij ondernemers zich zullen verbazen over de mogelijkheden waar criminelen gebruik van maken. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Opgeven kan nog tot 21 november via www.rpcnh.nl of stuur een email naar 
[email protected].

Burgemeester Freek Ossel opent het congres. Hij voelt zich nauw betrokken bij een gezond ondernemersklimaat en veiligheid. Een veilig winkelgebied, een veilig bedrijventerrein heeft een positieve invloed op de bezoekers, werkgevers en werknemers! Het congres is bedoeld voor ondernemers die hun eigen bedrijf beter willen beveiligen en zo bij willen dragen aan een veilig ondernemingsklimaat. Het motto is: ‘Verbaas je tijdens het congres, dan kom je straks niet voor verrassingen te staan!’

Cybercrime
Eén van de onderwerpen op het congres is internetcriminaliteit. Een crimineel laat gedurende de avond feilloos zien waar de zwakke plekken zitten in een bedrijf, terwijl ondernemers denken alle mogelijke maatregelen te hebben genomen.

Ex-hacker Stan Hegt maakt duidelijk hoe cybercriminelen de MKB-ondernemer aanvallen. Hij geeft aan: “Cybercrime is big business. Het afgelopen jaar is door een kleine groep criminelen al 300 miljoen dollar verdiend. Dat geld is voornamelijk afkomstig van particulieren en MKB-ondernemers, via bijvoorbeeld aanvallen op internetbankieren en boekhoudpakketten.” Hegt laat tijdens het congres zien welke maatregelen ondernemers kunnen treffen om zich te wapenen tegen cybercrime. Maatregelen die niet duur hoeven te zijn en geen speciale expertise vereisen.

 

Meer informatie over het congres is te vinden op www.rpcnh.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing