Dialysecentrum sluit overeenkomst met RKZ

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk (RKZ), Dialysecentrum Beverwijk (DCB) en Fresenius Medical Care Nederland B.V. (FMC) hebben hun handtekening gezet onder een verregaande samenwerking.

De dialysezorg in Nederland is van een hoog niveau. Dat geldt ook voor de zorg die het DCB biedt, waarbij kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid voorop staan. FMC heeft vanuit haar wereldwijde positie veel ervaring in het effectief en efficiënt inrichten van dialysezorgprocessen. De samenwerkende partijen hebben elkaar hierin gevonden. Ellen Gijsbers, Algemeen Directeur FMC Nederland B.V.: "Deze verregaande samenwerking is een bewuste, strategische keuze die blijk geeft van onze ambitie een waardevolle partner te zijn in de dialyseketen."

Waarden
Het DCB is een zelfstandig behandelcentrum voor nierfunctievervangende therapie. In een prettige, veilige omgeving voor patiënten en professionals wordt de best mogelijke dialysezorg geleverd. Kernwaarden daarbij zijn veiligheid, klantvriendelijkheid, professionaliteit, betrokkenheid, persoonlijkheid en respect. Het uitgangspunt is altijd de patiënt. Het denken vanuit de dialysepatiënt typeert ook FMC. Ellen Gijsbers legt uit: "In onze visie houdt goede dialysezorg niet op bij apparatuur en producten. Wij streven juist naar kwaliteit van leven voor alle dialysepatiënten. Wereldwijd heeft FMC ruim 3000 klinieken waar 10% van alle dialysepatiënten behandeld worden. Deze verticale integratie maakt FMC Nederland tot een professionele partner in de dialyseketen."

Operationeel
"Het feit dat FMC en het DCB belangrijke kernwaarden delen, zorgt er voor dat wij geschikte partners zijn", aldus Edna Schrijver, Directeur Algemene Zaken DCB. "Samen zetten wij ons in voor dialysezorg van topkwaliteit. Tegelijkertijd verwachten wij veel van de kennis en expertise die FMC in huis heeft om het DCB in operationeel opzicht naar een efficiënter en effectiever plan te brengen. Daarbij blijft de patiënt ons belangrijkste uitgangspunt. Voor de patiënten zal er dan ook niet veel veranderen. Gezamenlijk zorgen we er voor dat zij zich thuis blijven voelen in hun vertrouwde omgeving."

Vertrouwen
Jeroen van Roon, voorzitter Raad van Bestuur RKZ, sluit zich aan bij de woorden van zijn collega’s: "De kracht van het RKZ zit in de multidisciplinaire aanpak van de zorg die wij bieden. Daarbij weten we ons gesteund en gesterkt door de specialistische zorg die het DCB levert, en kunnen we vanaf nu dus ook vertrouwen op de kennis en expertise van een specialist als FMC. Een dergelijk
partnership biedt absoluut toegevoegde waarde.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing