Dingen waar we liever van wegkijken

Door: Jan Pronk

Foto : Elle van Rijn

BEVERWIJK - Sinds 2012 presenteert Theater Na de Dam jongerenvoorstellingen die op 4 mei in het hele land tegelijk gespeeld worden en zo de nationale dodenherdenking extra betekenis geven. Jongeren maken een voorstelling in hun eigen stad op basis van gesprekken die zij voeren met (familie van) ooggetuigen. Daarmee worden de verhalen gehoord en krijgen ze nieuw leven in de vorm waarin de jongeren ze doorgeven.
Dit jaar sluit de voorstelling op 4 mei aan op de herdenking op begraafplaats Duinrust. Op 5 mei wordt de voorstelling om 12.00 uur gespeeld bij de Bibliotheek in Beverwijk.

Voorafgaand aan de voorstelling organiseert Bibliotheek IJmond Noord twee leerzame activiteiten in het thema: Waar kijk je van weg?

Lezing van auteur Elle van Rijn
Heb je interesse in geschiedenis of lees je graag spannende oorlogsverhalen? Dan nodigen we je van harte uit om onder het genot van een kopje koffie/thee te komen luisteren naar de lezing van auteur Elle van Rijn op donderdag 2 mei. Tussen 10.30 en 12.00 uur komt ze vertellen over een oorlogsverhaal in het thema: Dingen waar we liever van wegkijken. Ben jij er ook bij?

Workshop jongeren
Ben jij tussen de 10 en 16 jaar oud en wil jij ook in gesprek over vrijheid en dingen die we liever niet willen zien? Kom dan gezellig pizza eten in de Bibliotheek op vrijdag 3 mei! Tussen 17.00 en 20.00 uur ga je een toffe workshop doen, lekker eten en kom je meer te weten over de Tweede Wereldoorlog. Deze avond wil je liever wél zien, dus meld je snel aan via onze website!
Zie voor kaartverkoop en meer info:
bibliotheekijmondnoord.nl/theater-na-de-dam

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing