Eerste weekend Ruïne van Brederode bewoond

Door: Ab Jenema

Word jij onze ridder om Vrouwe Yolande te beschermen? Foto: Kees Sikkes

IJMOND - Zaterdag 26 en zondag 27 juni is de Ruïne van Brederode weer bewoond met in de hoofdrol onze laatste kasteelvrouwe Yolande de Lalaing. Middeleeuwers bevolken het kasteel en ook kun je de prachtige Playmobiltentoonstelling ‘Strijd om Holland’ bekijken met de leuke speurtocht voor jong en oud. In de Playmobiltentoonstelling kun je onder andere zien dat het Duitse huurlingenleger langs Kasteel Brederode van Yolande de Lalaing kwam. Ze kregen losgeld van Yolande en haar kastelein, maar daarna plunderden ze toch haar kasteel. Zo werd het kasteel een ruïne.

Ga met ons mee terug in de tijd en kom meer te weten over het middeleeuwse leven en wapens. Word hofdame van onze kasteelvrouwe om haar gezelschap te houden of ridder om haar te beschermen. Krijg een gouden munt van de kastelein als beloning! Wie nog meer wil weten over onze laatste kasteelvrouwe is van harte welkom bij de lezing op donderdag 1 juli om 19.30 uur op de Ruïne.

Carla van den Berg-Brantjes - onze veelgeprezen Vrouwe Yolande de Lalaing - geeft dan als Yolande een historische lezing over haar leven. Reserveer  je tickets via de website ruinevanbrederode.nl. Met dank aan de gemeente Velsen en het Kickstart Cultuurfonds voor het mede mogelijk maken.advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing