Elke woensdag gratis Belastingspreekuur

Door: Ab Jenema

IJMOND - Heb je vragen over de belastingaangifte of over toeslagen? Of wil je hulp bij het invullen of aanvragen? Vanaf 15 maart kun je elke woensdag van 13.45 – 15.45 uur gratis en zonder afspraak bij de bibliotheek in Beverwijk terecht. De ervaren Sociaal Raadslieden van Socius helpen je graag bij eenvoudige belastingaangiftes voor particulieren.

Meer over het spreekuur en wat je eventueel mee moet nemen staat op www.bibliotheekijmondnoord.nl

 

Zelf aan de slag?
Doe je liever zelf en zonder hulp je belastingaangifte? Dan kun je hiervoor gratis gebruikmaken van de internetcomputers in de bibliotheek. Je hoeft daarvoor geen lid te zijn van de bibliotheek. De bibliotheekmedewerkers helpen dan alleen in geval van eventuele technische problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt.
Toch een beetje hulp nodig bij het invullen? Dan is het handig als je op woensdagmiddag komt, want dan zijn de sociaal raadslieden in de buurt voor als iets je niet duidelijk is.

 

Nog geen DigiD?
Voor het invullen van de belastingaangifte of het aanvragen van een toeslag is een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? In de cursus Digisterker leer je hoe je dat allemaal moet doen en maak je meteen een DigiD aan. De cursus is gratis en start bij voldoende aanmeldingen. Je kunt je opgeven bij de klantenservice in de bibliotheek of een e-mail sturen naar [email protected].

 

Kun je nog niet (goed) internetten?
Wil je leren internetten? Dat kan met het gemakkelijke en gratis te gebruiken lesprogramma Klik & Tik.  Kom er gratis mee oefenen tijdens het digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek in Heemskerk op maandagen van 13:30 – 15:30 uur en in de bibliotheek in Beverwijk op dinsdagen van 11:00 – 13:00 uur. De vrijwilligers van SeniorWeb helpen je graag.
Wie de cursus Klik & Tik volgde, heeft genoeg geleerd om aan de cursus Digisterker mee te kunnen doen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing