Eric Elenbaas valt wederom in de prijzen nu met de film “IJmuiden Rauw”.

Door: Ab Jenema

Beverwijk - Ze hebben er lang naar toe geleefd, de makers van de films die beoordeeld werden door de Rondreisjury. Maar liefst 6 films van Filmclub IJmond werden 26 maart op een groot wit doek geprojecteerd.

Het waren mooie en goede films. Eén van de films was ontstaan uit een clubopdracht die gaat over jouw hobby. Heel apart. Een deskundige jury beoordeelde de films op de strekking, de verhaalstructuur en de filmische vormgeving. In een samenvattende beoordeling gaven de juryleden hun mening met veelal opbouwende kritieken.

Eric wint op duidelijke wijze de 1e prijs, de Clubbokaal en is Clubkampioen 2024!

Eric heeft bewezen een goede filmer te zijn met oog voor detail en de muziek. Voor deze film is Eric met zijn hond regelmatig naar de kust van IJmuiden gegaan. “Ik heb altijd mijn iPhone bij me en als ik iets interessants zie, neem ik het op. Thuis bekijk ik de beelden en ‘gooi weg’ wat niet goed is”.

Het oordeel van de jury was: “Geweldig zoals IJmuiden neergezet wordt. Minder verhaallijn maar de boot die uitvaart en weer aanmeert is enigszins de rode draad. De beelden zijn gezichtsbepalend en heel mooi verfilmd. Ook de kenmerkende graffiti tekeningen zijn prachtig in beeld gebracht. Schitterende drone-beelden. Fantastische muziek. De sfeer was perfect neergezet. Het live geluid was niet altijd optimaal. De ondertiteling was soms erg groot maar wel heel juist geformuleerd. Film technisch niets om op aan te merken. Met 228 punten gaat Eric met de film naar het filmfestival in de Stoomhal te Wormerveer op 28 april”.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing