Erwin Smit nieuwe trainer bij DEM Vrouwen

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Het heeft even geduurd maar de DEM Vrouwen hebben eindelijk de trainer die ze verdienen. Mede door het stilvallen van de competitie dit seizoen heeft de zoektocht iets langer geduurd. Met Erwin Smit staat er een trainer voor de groep die de uitdaging aan durft te gaan om de DEM Vrouwen uit te dagen en te ontwikkelen. Met een jonge selectie waar nog voldoende groei in zit en een goed gevulde jeugdopleiding achter de hand is er een mooie start gemaakt aan een nieuw hoofdstuk bij het vrouwenvoetbal van R.K.V.V. DEM uit Beverwijk.

De trainer
Erwin Smit is 46 jaar, vader van 3 kinderen en woonachtig in Zaandam. Hij heeft als speler gespeeld bij RCZ, PSZ, Purmersteijn en Zilvermeeuwen van 2e klasse tot 4e klasse zowel op de zaterdag als zondag. Hij heeft diverse kampioenschappen, promoties en degradaties meegemaakt. Posities in het veld waren linksback, linkshalf, linksbuiten, rechtshalf, verdedigende middenvelder en uiteindelijk is hij geëindigd als laatste man. Hij is trainer van diverse jeugdteams geweest, assistent bij zilvermeeuwen van de zondag 2 en gepromoveerd naar de reserve 1e klasse. Het motto van Erwin "Lukt het niet met goed voetballen? Dan mouwen opstropen en bikkelen, dan komt het vanzelf allemaal uiteindelijk weer goed!"

De uitdaging
De selectie is vrij jong met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en een paar vrouwen die wat ouder zijn. De afgelopen maanden is er door deze vrouwen met veel plezier getraind ondanks de coronabeperkingen. Er zit genoeg voetbal in deze groep maar corona heeft wel impact gehad op de groep. Daarnaast zijn er ook vrouwen aangesloten die een of meerdere jaren niet gevoetbald hebben. Afgelopen seizoen startten de vrouwen in de 4e klasse zaterdag met een nederlaag tegen IJmuiden. Maar in de laatste competitiewedstrijd eindigde dit team voorlopig met een gelijkspel tegen Castricum. Het is dus aan trainer Smit om van deze groep een homogeen team te kneden en daar waar mogelijk de vrouwen naar een hoger niveau te tillen. Smit geeft aan daarbij graag "verzorgd voetbal" te willen spelen.

De lange termijn
Aankomend seizoen staat in het teken van het bij elkaar houden van de groep, uit te dagen en naar een hoger niveau ontwikkelen. Het seizoen dat daarop volgt kan er gekeken worden of de lat nog iets hoger kan met dit team. In die jaren die dan nog zullen komen wordt het voor de vrouwentak alleen maar interessanter. In de verschillende jeugdelftallen van de meidenafdeling loopt genoeg talent om door te laten stromen naar het eerste team. Dezelfde selectie heeft dan meer ervaring, is beter op elkaar ingespeeld en kan deze talenten dan mooi opvangen. In de huidige MO17-1 lopen meiden die al een keer bij de DEM Vrouwen hebben meegedaan. En ook de huidige MO15-1 heeft een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt in dit huidige seizoen. Dan praten we nog niet eens over de talenten van de MO13 en de MO11.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing