Expositie Fotokring Heemskerk 'Tegenstellingen'

Door: Jan Pronk

Foto: Bas Meelker

IJMOND - Fotokring Heemskerk (FKH) exposeert met maar liefst 34 aansprekende foto's in groot formaat op de zaterdagen 13 april, 20 april, 4 mei, 11 mei en 18 mei van 11:00 uur tot 16:00 uur in ISOO (Centrum voor Fotografie – Stationsplein 46 in Beverwijk / naast het NS-station). Op 27 april is de expositie gesloten vanwege Koningsdag.

Deze expositie in ISOO is gratis te bezichtigen. Tijdens de openingstijden zijn er steeds twee leden van Fotokring Heemskerk aanwezig om uw eventuele vragen te beantwoorden of gewoon voor een gezellig praatje over fotografie in het algemeen. U bent van harte welkom!

Wat deze expositie zo bijzonder maakt is dat de leden van Fotokring Heemskerk in koppels van twee hebben samengewerkt aan twee foto's die ten opzichte van elkaar een tegenstelling laten zien. Het was aan de fotografen om al hun creativiteit in te zetten. In de expositie worden beide 'tegengestelde' foto's vanzelfsprekend naast elkaar getoond. Soms is de tegenstelling overduidelijk aanwezig, maar soms ook subtiel en wordt veel aan de verbeeldingskracht van de kijker overgelaten.

Fotokring Heemskerk is een vereniging van enthousiaste amateurfotografen in de regio IJmond en bestaat al sinds 1959. Dit jaar viert de Fotokring haar 65-jarig jubileum. In clubverband delen de leden hun plezier in fotograferen en ontwikkelen zij hun vaardigheden. Voor meer informatie over FKH: www.fotokringheemskerk.nl

College-les Bas Meelker

Het kan nog! Na de geweldig leerzame en gezellige reeks college lessen van het afgelopen jaar komt Bas Meelker dit jaar 3 lezingen verzorgen bij ISOO. En er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

AI in de fotografie: - Een vloek of een zegen?

Maandag 8 April 2024 bij het Centrum voor Fotografie ISOO

Tijdens de eerste lezing van deze nieuwe serie gaat Bas in op de ontwikkelingen rond Artificial Intelligence en de impact daarvan op de fotografie. En hij beantwoordt de vraag: "Moeten we er bang voor zijn of het juist omarmen?"

Kaarten à €12,50 zijn vooraf te reserveren via [email protected]. Er is plaats voor maximaal 50 bezoekers, vol is echt vol.

Locatie: Centrum voor Fotografie ISOO, Stationsplein 46, Beverwijk. Aanvang is 19.30 deur open vanaf 19.00 uur.

Zelf ook iets leuks organiseren bij ISOO? Word vrijwilliger!


Expositie 'Het Nieuwe Leven'

In het Raadhuis voor de kunst is de expositie 'Het Nieuwe Leven' te zien. In deze tentoonstelling verbeelden dertien fotografen hoe onze nieuwe wereld eruitziet en hoe jonge mensen zich door de veranderende maatschappij bewegen. 'Het Nieuwe Leven' loopt van 23 maart tot en met 21 april 2024. De expositie is gratis toegankelijk. Het Raadhuis voor de Kunst aan de Torenstraat 7 in Velsen-Zuid is ieder vrijdag tot en met zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Expositie in het Raadhuis (raadhuisvoordekunst.nl)

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing