Gemeenten gaan samenwerken met waterschap

Door: Raimond Bos

Van links naar rechts: mw. R.A. van 't Veer-Kamminga (wethouder Heemskerk), dhr. G.J. van Os (waterschap Hollands Noorderkwartier), dhr. F.H.J. Koster (wethouder Beverwijk), dhr. P.K. Linnartz (wethouder Uitgeest) en dhr. R. Veenman (waterschap Hollands Noorderkwartier).

BEVERWIJK - De gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest gaan samenwerken met het waterschap Hollands Noorderkwartier. Om de samenwerking te bekrachtigen hebben vertegenwoordigers van de betrokken partijen in het Beverwijkse stadhuis een overeenkomst getekend.

De gemeenten en het waterschap verwachten met de samenwerking aanzienlijk op de kosten te kunnen besparen. Dit is nodig omdat zonder deze samenwerking de kosten meer dan nodig zullen stijgen. Uiteraard mag de kwaliteit er niet onder lijden. Ook gaat er gekeken worden naar verschillende vormen van samenwerking en het delen van kennis.

Beverwijk en het waterschap Hollands Noorderkwartier gaan ook nieuwe afspraken maken over het beheer van het stedelijk water. Twintig jaar geleden zijn er ook afspraken gemaakt, maar deze voldoen niet meer. De wetgeving is aangepast en bovendien is de stad gegroeid. Het waterschap en de gemeente willen uiterlijk in 2015 nieuwe afspraken vastleggen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing