Geslaagde eerste leestafel in Huize van de Nouweland

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Vorige week woensdag schoven vijftien Heemskerkers en Beverwijkers aan voor een Leestafel over de geschiedenis van de omgeving van het Europaplein. Georganiseerd door Welzijn Beverwijk, MET Heemskerk en Bibliotheek IJmond Noord. Wij doken ver terug in het verleden. Dat deden we bij oude kaarten en foto’s van het gebied aan de hand van de verhalen van Gerard Castricum van de Historische Kring Heemskerk. Hij nam ons mee in hoe hij dit gebied, dat ook nu weer volop in beweging is, door de jaren heen voor zijn eigen ogen en op historische kaarten heeft zien veranderen.

Samen werd er gepraat, gelezen (de tafel lag vol met historische boeken met onder andere luchtfoto’s) en genoten van de lekkere koffie en koek die door de gastheren en -dames van Huize van de Nouweland werden geserveerd. Kortom, een zeer geslaagde ochtend.

Volgende Leestafel
Zet alvast maar in de agenda: woensdag 12 april in Wijkcentrum Prinsenhof in Beverwijk is de volgende Leestafel. Dan spelen Piet Paree en Frank Edam de muzikale vertelvoorstelling Ze heet Hana. Een hedendaags vluchtverhaal komt op dramatische wijze samen met een soortgelijke vertelling uit de Tweede Wereldoorlog.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing