Gratis online lezing voor senioren: ‘Het leven van anderen’ over biografieën

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Hoe was om als Europese vrouw in het China van Mao te leven? Hoe word je een sportheld en wat doet dat met je? Of wat gebeurde er allemaal in 1946 in Berlijn? In boeken beschreven levensverhalen van schrijvers, dichters, staatslieden of “meer gewone mensen” geven ons een beeld van vroeger tijden en mensen en van hoe zij leefden en dachten.

Maandagmiddag 17 mei bespreken Isa van Klaveren en Jaap Tesselaar aan de online leestafel die in boeken beschreven levens. Ze doen dat aan de hand van een hoge stapel biografieën, autobiografieën, dagboeken en brievenboeken. Ze besteden aandacht aan een groot aantal levens en gebeurtenissen die nog altijd interessant zijn, die de geschiedenis gekleurd hebben, ooit gespreksonderwerp waren, of niet vergeten mogen worden.
Interesse? Ga naar de agenda op de website bibliotheekijmondnoord.nl, zoek daar het ‘Lente op ’t plein’-evenement van je keuze en bestel daar gratis toegangskaarten. Lijkt het je allemaal wat ingewikkeld? Bel dan op een werkdag naar de bibliotheek: 0251 – 228591. Wij helpen graag!

De online lezingen en workshops in de reeks Lente op ’t plein zijn cadeautjes van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk. Want in deze sombere tijd kunnen we wel een opkikkertje gebruiken.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing