Gratis rondleiding in Kasteeltuin Assumburg

Door: Jan Pronk

HEEMSKERK - Een nieuwe kans voor wie de rondleiding op Tweede Pinksterdag heeft gemist. Op zondag 9 juni is het Open Tuinendag en ook dan wordt er weer een gratis rondleiding gegeven in de kasteeltuin achter Kasteel Assumburg aan de Tolweg in Heemskerk. De start is om 14:00 uur. Daarnaast is er een extra informatieavond op woensdag 5 juni om 19:30 uur. Ook hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Altijd al eens willen weten hoe de tuin is ontstaan, welke bijzondere oude fruitbomen er staan, en hoe de vrijwilligers zich inspannen om deze prachtige, naar historisch voorbeeld ingerichte tuin in stand te houden? En hoe de biodiversieteit wordt bevorderd?

In ongeveer een uur vertelt de rondleider hier allerlei wetenswaardigheden over. Behalve de formele baroktuin, is er ook een rosarium met zo'n 1800 rozenstruiken, (die nu in bloei staan!) een groente- en kruidentuin met vergeten groenten, en een boomgaard met meer dan 150 oude hoogstam appel- peren- en kersenbomen. 

De start is bij het Koetshuijs nabij de ingang van de tuin waar ook koffie, thee en andere dranken geschonken worden. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Voor degenen die nog veel meer willen weten over de ontwikkeling van deze historische tuin geeft Nico Brantjes, op wiens initiatief de tuin is ontstaan, een presentatie op woensdag 5 juni om 19:30 uur in het Koetshuijs. Hij zal daarbij zijn studie, de gemaakte keuzes en voorstellen toelichten, en vertelt over de problemen -maar ook over zijn verrassende ervaringen- bij het tot stand komen van het park Assumburg/Oud Haerlem en in het bijzonder de kasteeltuin. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing