Haal het boekgeschenk op tijdens Nederland Leest in de bibliotheek

Door: Ab Jenema

IJMOND - Kom naar de Bibliotheek tijdens Nederland Leest en krijg het boek De wandelaar van Adriaan van Dis van ons cadeau! In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Het boek is ook in grote letter beschikbaar, en voor mensen die moeite hebben met lezen is er ook een boek in makkelijke taal.


Voor de jeugd geven we het boek Katvis van Tjibbe Veldkamp weg. De schrijver over Katvis: ‘In Katvis gaat een jongen voor een vriend over zijn eigen grenzen heen: hij doet dingen die hij helemaal niet durft. Misschien zou dit verhaal ook over jou kunnen gaan of over iemand die je kent. Lees het en oordeel zelf.’ Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Je kunt dit boek de hele maand november gratis ophalen in de bibliotheek in Heemskerk. Vanwege de verbouwing is de bibliotheek in Beverwijk in deze maand gesloten.

Voor een mooie reis hoef je niet de deur uit
Vorig jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich thuis afspeelde en er weinig of niet gereisd werd. Reizen hoeft gelukkig niet altijd fysiek te gebeuren. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Met een boek kun je je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Kom naar de literaire ontmoeting met Twan Huys
Ook vakantie in eigen land is (weer) ontzettend populair geworden, en dat is begrijpelijk want Nederland is prachtig. Daar weet Twan Huys alles over, want in zijn boek Wandellust smelten de liefde voor de natuur, interviewen en wandelen samen. In het volgende boek, waar Twan nu aan werkt, wandelt hij over de grens verder. En dat past dan weer mooi bij het Nederland Leest thema Over de grens van Nederland Leest.
Twan Huys is op dinsdag 23 november bij ons te gast. Kaarten voor deze literaire ontmoeting koop je via onze website.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing