Herstel ventilatoren Wijkertunnel richting Amsterdam (A9)

Door: Ab Jenema

IJMOND - Aanstaande donderdag en vrijdag worden in de Wijkertunnel (A9) vier ventilatoren teruggeplaatst in de tunnelbuis richting Amsterdam. Als het terugplaatsen van de ventilatoren volgens planning verloopt, kunnen vrachtwagens en touringcars vanaf zaterdag 16 oktober 07.00 uur weer gebruik maken van deze tunnelbuis.

De tunnelbuis richting Alkmaar blijft voorlopig nog dicht voor vrachtwagens en touringcars. De ventilatoren die nu worden teruggeplaatst in de tunnelbuis richting Amsterdam zijn afkomstig uit de Schipholtunnel. Hier zijn onlangs alle ventilatoren vervangen. Vier ventilatoren zijn waar nodig aangepast, getest en kunnen worden hergebruikt.

Voor de tunnelbuis richting Alkmaar zijn geen ventilatoren beschikbaar die uit de Schipholtunnel komen. Hiervoor worden de ventilatoren gebruikt die uit de Wijkertunnel zijn gehaald. Deze ventilatoren worden nu hersteld en uiteindelijk weer teruggeplaatst. Het is nog onduidelijk hoeveel tijd dit herstel kost.

Nachtelijke afsluitingen tunnel en omleiding
Om de ventilatoren te plaatsen en aan te sluiten gaat de tunnelbuis van de Wijkertunnel richting Amsterdam gedurende twee avonden en nachten dicht. De afsluiting begint op zowel donderdag als vrijdag om 21.00 uur en duurt tot 07.00 uur. De tunnelbuis richting Alkmaar blijft deze nachten gewoon open.

Het verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22). In verband met de afsluiting dient het verkeer vrijdag in de ochtendspits rekening te houden met 5 tot 10 minuten extra reistijd.

Goed voorbereid de weg op
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis goed voor te bereiden. Dit kan via de routeplanner op de website: www.rws.nl/werkzaamheden en door gebruik te maken van actuele navigatiesystemen.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op: https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/wegenoverzicht/a9/wijkertunnel-a9

Weggebruikers kunnen ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat (0800-8002) of contact opnemen via social media (Twitter/Facebook/Instagram @Rijkswaterstaat).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing