Huis van Hilde heropent

Door: Ab Jenema

IJMOND - Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum opent haar deuren voor publiek vanaf donderdag 17 juni. Het museum is vanaf 17 juni gratis voor museumkaarthouders. In het eerste openingsweekend neemt het museum ook meteen deel aan de Nationale Archeologiedagen.

Vernieuwd
Het museum heeft de tijdelijke sluiting aangegrepen om een aantal vernieuwingen door te voeren in de tentoonstellingsruimtes, waardoor bezoekers een hoop nieuws kunnen komen bekijken. Zo is er een gehele vleugel over de geschiedenis en archeologie uit de 17e eeuw toegevoegd aan de vaste tentoonstelling en staat er een spiksplinternieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Leven in Lagen’ over de mens in het Noord-Hollandse landschap. Ook de oudste dwarsfluit van Nederland is na de heropening te bewonderen in Huis van Hilde.

Vier dagen per week open
Huis van Hilde opent haar deuren op donderdag 17 juni en is dan elke week open van donderdag tot en met zondag. Openingstijden op deze dagen zijn van 11 - 17 uur. Ook DOK café, het museumcafé, is op deze dagen geopend.

Depot alleen op afspraak
Vanaf juni gaat overigens alleen het museale gedeelte van het gebouw weer open: het provinciaal depot van de provincie Noord-Holland en de kantoren zijn beperkt toegankelijk en alleen op afspraak.

Vooraf reserveren met tijdsloten
Bezoekers reserveren hun bezoek vooraf via de website van Huis van Hilde. Tickets zijn te boeken in tijdsloten per half uur. Het museum garandeert hiermee de veiligheid van de bezoekers. Betaling van de tickets kan in het museum per pin worden voldaan. De tickets zijn vanaf 8 juni te boeken op de website.

Gratis met Museumkaart
Huis van Hilde kreeg afgelopen oktober 2020 de museumstatus. Dat betekent dat het museum vanaf de heropening gratis is voor iedereen met een museumkaart.

Nationale Archeologiedagen
Het museum neemt in het eerste openingsweekend gelijk ook deel aan de Nationale Archeologiedagen. Op zaterdag en zondag zijn er daarom extra gratis rondleidingen te volgen en is de ArcheoHotspot weer open voor bezoekers. Zij kunnen in deze hotspot meehelpen met archeologisch onderzoek. Ook geschikt voor kinderen. De activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Kijk voor meer info op huisvanhilde.nl

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing