Informatiebijeenkomst industrie en gezondheid IJmond op 22 mei

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK – Op woensdag 22 mei 2024 is er een informatiebijeenkomst voor inwoners van de IJmondregio over industrie en gezondheid. Het doel is om inwoners te informeren over diverse zaken die op dit gebied spelen. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat), staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat), gedeputeerde Jeroen Olthof (provincie Noord-Holland) en wethouders van de IJmondgemeenten zijn aanwezig bij deze bijeenkomst.

Plenair programma

Minister Adriaansens en staatssecretaris Heijnen lichten het lopende proces toe om te komen tot maatwerkafspraken (ondersteuning op maat voor de verduurzaming) met Tata Steel Nederland. 

Twee recente rapporten worden toegelicht. De Expertgroep Gezondheid IJmond geeft een presentatie over het advies “Gezondheid geborgd”. Medewerkers van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat lichten het rapport “Hoe Tata Steel Nederland te verduurzamen?” van de externe adviseurs Hans Wijers en Frans Blom toe.

Themasessies

Na de pauze zijn parallel drie themasessies over de rapporten: 

·       Gezondheid geborgd 

·       Hoe Tata Steel Nederland te verduurzamen?

·       Geluidbeheer Industrieterrein IJmond

In de drie themasessies is er ruimte om inhoudelijke vragen over de rapporten te stellen. Vertegenwoordigers van de verschillende organisaties zijn aanwezig om deze te beantwoorden.

Tijd en locatie

Datum: woensdag 22 mei 2024
Tijd: Inloop vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur, einde 22.00 uur
Locatie: Telstar stadion, Minister van Houtenlaan 123 in Velsen-Zuid

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) in samenwerking met de IJmondgemeenten en de provincie Noord-Holland.

Aanmeldformulier

U kunt u aanmelden tot en met maandag 20 mei 2024 via: 

formulieren.noord-holland.nl/pnh/Aanmeldformulier_informatiebijeenkomst_industrie_en_gezondheid_IJmond 

De aanwezigheid van de minister van Economische Zaken en Klimaat en staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat is onder voorbehoud van eventuele parlementaire verplichtingen. 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing