Is het kunstvakonderwijs iets voor jou?

Door: Jan Pronk

Ro, Rox, Roxy of Roxana Verwey, YUNG Connector en workshopaanbieder op 16 mei ( foto aangeleverd )

Beverwijk - Ben jij 13 t/m 18 jaar en heb je talent en interesse om naar het kunstvakonderwijs te gaan? Naar een MBO of HBO voor beeldende vorming, dans muziek of theater? Heb je hier vragen over of twijfels? Welke opleiding past bij mij? Wat kun je later worden? In mei start het Regionaal Talent Centrum Beverwijk, Bloemendaal, Heemskerk en Velsen met een reeks van vier workshops waaraan je digitaal, gratis en vrijblijvend mee kan doen.

Regionaal Talent Centrum

Vier samenwerkende centra voor kunst en cultuur zijn de samenwerking aangegaan om meer voor hun talenten met ambitie te kunnen betekenen. Met een Regionaal Talent Centrum willen zij hun beloftes een podium bieden, uitdagen, motiveren en informeren om daarmee de brug naar het kunstvakonderwijs te slaan. Als een van de eerste initiatieven biedt het Regionaal Talent Centrum de workshopreeks aan ‘Is het kunstvakonderwijs iets voor mij?’.

Volgens projectleider Mark van der Jagt een mooie start om kennis te maken met het RTC. “Maar al te vaak zien talenten drempels om van hun passie hun beroep te maken. Ben ik wel goed genoeg? Is het niet zonde om naar het conservatorium te gaan als je ook tandarts of topeconoom kunt worden? Ook school, ouders en omgeving moedigen zo’n “bijzondere stap” niet altijd aan. Waar haal je dan als talent en twijfelaar je informatie vandaan? Voor hen, maar ook hun ouders en schooldecanen is deze workshopreeks bedoeld.”

Start met een beroepenoriëntatie op 16 mei

Op 16 mei start het Regionaal Talent Centrum met een workshop over beroepenoriëntatie. “Met inspirerende voorbeelden laten we zien wat je later kunt worden na zo’n kunstvakopleiding. We brengen voorbeelden van muzikanten, kunstenaars, acteurs, dansers of creatief ondernemers.”, aldus workshopleider Ro Verwey van YUNG Creatives Platform. Ro: “We hopen je te inspireren en te motiveren, maar ook antwoorden te geven op alle vragen die jij hebt. Na die eerste workshop in mei volgen nog workshops over opleidingsmogelijkheden, aanmeldprocedures en audities/toelatingsexamens.”

Alle workshops vinden online plaats van 19:30 tot 21:00 uur. Meer informatie en aanmelden kan via [email protected]

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing