IVN Met Oudjaar aan de slag op Beeckestijn!

Door: Ab Jenema

IJMOND - Een leuk begin van Oud en Nieuw! Op Oudejaarsdag de handen uit de mouwen steken voor de natuur. Het IVN Zuid-Kennemerland organiseert in samenwerking met Natuurmonumenten vrijdag 31 december een leuke werkdag op buitenplaats Beeckestijn in Velsen. Deelnemers aan deze werkdag gaan esdoorns zagen en kleine esdoorns uitsteken. Een dag lekker buiten werken met een leuke groep natuurliefhebbers om de natuur weer een beetje mooier te maken!

Beeckestijn is een prachtige historische buitenplaats, die in de 18 de eeuw aan de duinrand in Kennemerland is gesticht als zomerverblijf van Amsterdamse regenten.  Op deze werkdag zullen de handen flink uit de mouwen gestoken worden. Dit natuurwerk is nodig om Beeckestijn weer een beetje natuurlijker te maken. Door het uitsteken en zagen van esdoorns komt er meer licht op de bodem en meer ruimte voor variatie. Hierdoor krijgen eiken en meidoorns en planten als voorjaarsbloeiers weer een kans. Zo wordt de biodiversiteit hier verder verbeterd.  

Om de natuurwaarde van Beeckestijn verder te vergroten helpen vrijwilligers mee met dit onderhoudswerk. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om in de natuur bezig te zijn en een bijdrage willen leveren aan de natuur op Beeckestijn kunnen gewoon komen. Samen maken we Beeckestijn weer mooier. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Iedereen is welkom!

Wij zorgen voor gereedschap, begeleiding én lekkere vlaai bij de koffie! Verzamelen voor deze leuke werkdag op vrijdag 31 december is om 9.00 uur bij de ingang van Beeckestijn naast de parkeerplaats. De werkdag duurt tot 14.00 uur. Informatie bij Marc van Schie, 06-22575748 en aanmelden graag via [email protected] of kijk op https://www.ivn.nl/zk

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing