K.D.O. speelt 'Gebroken ijs'

Door: Ab Jenema

IJMOND - Theaterstichting Kunst Door Oefening speelt op zaterdag 17 december 2016 de komedie ‘Gebroken ijs’ van Haye van der Heyden in het Kennemer Theater te Beverwijk. Aanvang van de voorstelling is 20.15 uur.

De voorstelling ‘Gebroken ijs’ speelt zich af aan boord van een cruiseschip dat richting Noorwegen vaart. De meeste passagiers genieten van de reis, maar een aantal van hen is naarstig op zoek naar een leuke man, op zoek naar zichzelf, op zoek naar gezelschap, op zoek naar geborgenheid, maar bovenal op zoek naar een manier om de resterende tijd door te brengen. Mathilde, Hendrik, Iris, Victorine, Suzan, Arnold en Richard komen, zodra het ijs is gebroken, steeds dichter tot elkaar en grijpen uiteindelijk de kans van hun leven. Gebroken ijs is een voorstelling vol humor,mooie gesprekken en symboliek; met heel veel spelers op één podium, live muziek en aan boord vele activiteiten.

Over de regisseur:

Voordat Iris Stam begon aan haar opleiding tot Docerend Theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, heeft ze Gebarentaalwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en een minor Theaterwetenschappen gevolgd in Engeland. In 2013 is ze afgestudeerd en nu is ze werkzaam als regisseur en schrijver. Iris woont in IJmuiden en heeft al vele voorstellingen (voornamelijk in Noord-Holland) gemaakt en geregisseerd.

De schrijver van 'Gebroken ijs' Haye v.d. Heijden is een Nederlandse regisseur, acteur, cabaretier, presentator en schrijver van toneelstukken, televisieseries en (kinder)boeken. Van der Heyden studeerde enige jaren Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Zijn theatercarrière begon bij De film van Ome Willem waarin hij werkte als clown en basgitarist. Daarna richtte hij samen met onder anderen Erik Brey het cabaretgezelschap Purper op, waar hij de eerste vijf jaar aan bleef verbonden. Hij schreef ruim twintig toneelstukken, voor onder anderen Anne Wil Blankers, Annet Nieuwenhuijzen, Piet Römer, John Kraaijkamp, Gees Linnebank, Edwin de Vries, Allard van der ScheerNelly Frijda, Josine van Dalsum.

 

Losse verkoop aan de zaal 15,= euro (incl. garderobe en pauzedrankje)

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing