Lezingen door Tineke Beishuizen en Judith Koelemeijer

Door: Ab Jenema

Judith Koelemeijer - foto Annaleen Louwes.jpg

IJMOND - Maandag 3 mei geeft Tineke Beishuizen speciaal voor senioren van 14.00 tot 15.00 uur een gratis online lezing. Voor élke geïnteresseerde is er diezelfde dag van 20.00 uur tot 21.15 uur ook een online lezing door Judith Koelemeijer.

Schrijfster Tineke Beishuizen (1938) is al meer dan dertig jaar columniste voor Libelle, waarvoor ze nog altijd de rubriek Anne-Wil schrijft. Ook staat er wekelijks een interview van haar met een onbekende vrouw in. Lezers van misdaadromans kennen haar ongetwijfeld van haar thrillers als Wat doen we met Fred? en Oud zeer. In 2017 schreef ze de roman Een zomer. Vorig jaar verscheen haar thriller Een vermissing. Ook schreef ze liedteksten voor Rob de Nijs (onder meer Zondag en Zonder jou), Marco Bakker en andere beroemdheden. In haar online lezing neemt ze je mee op zwerftocht door heden en verleden. Aan de hand van persoonlijke belevenissen, stukjes uit haar interviews en columns uit Libelle, zoals die uit de rubriek Vrouwen, waarin zij onder andere vertelt over kinderen en haar dementerende moeder.

Judith Koelemeijer is bekend van boeken als Het zwijgen van Maria Zachea, Anna Boom en Hemelvaart. Momenteel werkt ze hard aan de biografie van Etty Hillesum (1914-1943), de joodse schrijfster van dagboeken en brieven. Tijdens haar lezing zal Judith vertellen over haar boeken, het genre van de literaire non-fictie en haar werkwijze. Ook vertelt ze alvast iets over de biografie.

Geïnteresseerd? Ga naar de agenda op de website https://www.bibliotheekijmondnoord.nl zoek daar het evenement van je keuze en bestel daar gratis toegangskaarten. Lijkt het je allemaal wat ingewikkeld? Bel dan op werkdagen naar de bibliotheek: 0251 – 228591. Wij helpen graag!  

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing