Literaire ontmoeting met Arthur Japin

Door: Ab Jenema

Copyright foto Japin Arthur Corbino. Geplaatst met toestemming van Singel uitgeverijen.

IJMOND - Tijdens deze avond staat Arthurs nieuwste roman ‘Wat Stilte wil’ centraal, waaruit hij natuurlijk fragmenten zal voorlezen. Hij zal vertellen over de totstandkoming van dit boek en de achtergronden van dit verhaal. Uiteraard is er ook gelegenheid om hem vragen te stellen.

Over ‘Wat stilte wil’:
Zingen is Anna’s grote geluk. Zij heeft de stem, het talent en de ambitie, maar een carrière als zangeres is voor een meisje uit haar milieu eind negentiende eeuw ondenkbaar. Met de opkomst van de vrouwenbeweging, het Palingoproer in de Jordaan en de oprichting van het Concertgebouw breekt echter een nieuwe tijd aan. Gesterkt door de eigenzinnigheid en vrijheidszin van schrijvers als Kloos, Verwey, Van Eeden en Van Deyssel, in wier entourage zij terechtkomt, durft Anna haar eigen weg te gaan. Zij oefent in stil verweer haar stem en zet, als onafhankelijke vrouw, haar eerste eigen stappen in de muziek en de liefde. Dan blijkt dat zij buiten de macht van haar familie heeft gerekend…

Met zijn eerste roman 'De zwarte met het witte hart' brak Arthur Japin (1956)  nationaal en internationaal door. Sindsdien verschenen van zijn werk 43 vertalingen in meer dan 20 talen. ‘Een schitterend gebrek' won de Libris-Literatuurprijs, 'De overgave' de NS-Publieksprijs. Ook schreef Arthur Japin het Boekenweekgeschenk 'De grote wereld'.

Kaarten vanaf € 14,50 voor dinsdag 20 september om 20.00 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl

of via de theaterkassa (0251) 221453.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing