Masha Bijlsma Sextet in Jazzclub Laurentz

Door: Jan Pronk

Persfoto Masha Bijlsma - Foto Gerhard Richter

HEEMSKERK - Aanstaande zondag, 14 april speelt wederom een grote, maar niet bij iedereen bekende naam in Podium Laurentz. Het roemruchte podium uit Heemskerk wordt die middag weer omgetoverd tot een ware jazzclub om niemand minder dan Mascha Bijlsma te ontvangen.

Masha Bijlsma, die wereldwijd optrad en haar naam in diverse landen heeft gevestigd, behoort waarschijnlijk tot de meest onderschatte jazzvocalisten van Nederland. Ze heeft een imposant vol stemgeluid met een enorm bereik en hier en daar een aangenaam rauw randje. Over haar stem schreef de befaamde jazzrecensent Ruud Meijer in HP-De Tijd: “Bijlsma zingt net zo ‘zwart’ als dat ze wit en blond is. En dat met een timing en tekstinterpretatie om jaloers op te zijn”.

Een geweldige stem, topblazers en strakke ritmesectie

Zondag 14 april kun je in Jazzclub Laurentz de geweldige stem van Masha Bijlsma bewonderen over een strakke, swingende ritmesessie met Hans Kwakkernaat op piano, Ruud Ouwehand op contrabas en Dries Bijlsma op drums opgezweept door de topblazers Ilja Reijngoud op trombone en Ben van den Dungen op saxofoon. Topklasse! De groep speelt zowel eigen werk als prachtige arrangementen van nummers van onder andere Abbey Lincoln, Charles Mingus, Jasper van ’t Hof en ook Tony Lakatos, met wie Bijlsma meerdere cd’s heeft opgenomen.

Jazzclub Laurentz aan de A. Verherentstraat is aanstaande zondag geopend vanaf 15:00 uur. Aanvang optreden Masha Bijlsma Sextet om 15:30 uur. Meer informatie en tickets: www.podiumlaurentz.nl.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing