Meisje (6) snel teruggevonden dankzij burgernet

Door: Bos Media Services

WIJK AAN ZEE - Zondag werd een 6-jarig meisje op het strand vermist. Nadat het meisje al meer dan een uur niet kon worden gevonden in de omgeving van bunker Het Bolwerk werd de politie ingeschakeld. 

De politie liet via Burgernet een oproep uitgaan, die vrij snel resultaat had. Al na tien minuten bracht een deelnemer het verlossende bericht. Hij had het meisje gevonden, zittend in het gras bij een strandopgang.

Bij Burgernet doet de politie een beroep op de burgers. Diegenen die zich bij het netwerk hebben aangemeld, ontvangen na een incident een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken.

Momenteel wordt gemiddeld één op de tien Burgernetacties dankzij tips van deelnemers succesvol afgerond. Ongeveer 70% van de heterdaad aanhoudingen die de politie verricht, is mede te danken aan oplettendheid van burgers. Aanmelden bij burgernet kan via www.burgernet.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing