Met brillen en geld voor weeshuis

Door: Ab Jenema

IJMOND - Zondag 11 december komt Hans Croes om 11:00 uur  in de H.Agathakerk wat vertellen over het weeshuis en de brillenactie.  In mei 2015 was Hans Croes voor het eerst in Togo, West-Afrika. Hij was daar voor een oogzorg project en kwam daar  in verschillende dorpjes en plaatsen. Dorpjes zonder water en elektra en sanitaire voorzieningen. Op een van de laatste dagen kwam hij in het noorden van Togo heel toevallig in contact met zr.Judith een non van de congegratie Saint Andre de la Peltre. Zr.Judith is een jonge vrouw die de zorg op zich heeft genomen voor toen 7 weeskinderen. In de leeftijd van 2 tot 7 jaar.

Het begint er met 1 omdat de moeder gestorven is en er geen vader is en dan wordt zo'n kleine bij haar gebracht.  Of er wordt een baby te vondeling gelegd bij het missiehuis. In 2 kamertjes staan 7 bedden ( nu 9) en een vrouw uit het dorp helpt 's-nachts om bij de kinderen te zijn.

Een gesprek ontstond  en dan blijkt dat ze amper geld heeft voor voeding en andere verzorgingsmiddelen en de boel nauwelijks draaiende kan houden. Dit gaf hem het besluit om haar te gaan ondersteunen.

 

Thuisgekomen sprak hij samen met zijn vrouw af dat ze met verjaardagen geen kado's meer vragen maar een bijdrage voor Sr.Judith en haar weeskinderen. Andere familieleden hebben dat idee ook over genomen. Zo kunnen we iets doen, want alle beetjes helpen. In april van dit jaar was ik weer in Togo en ben zr. Judith gaan opzoeken en kon haar persoonlijk het " verjaardagsgeld" overhandigen. Inmiddels het is het aantal weeskinderen waarvoor Sr. Judith zorgt gegroeid.

 

Het woord verspreidde zich en een inzamelingsactie voor brillen ontstond. Ruim 1200 brillen zijn binnen, die Hans samen met Toos, zijn vrouw gaat schoonmaken en opmeten. Maar naast brillen is er vooral ook gewoon geld nodig. Zr. Judith heeft amper geld voor voeding en andere voedingsmiddelen, en kan de boel nauwelijks draaiende houden. U kunt de actie steunen via Giro nummer: NL82RABO0119733536 tnv. J.H. Croese o.v.v sr.Judith.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing