Nieuw initiatief rookstoppoli RKZ

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - De rookstoppoli van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) komt met een nieuw initiatief. Mensen die stoppen met roken kunnen door medewerkers van de rookstoppoli klaargestoomd worden voor deelname aan de Wijckloop. Dit is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement voor jong en oud dat wordt georganiseerd door medewerkers van het Rode Kruis Ziekenhuis, ViVa! Zorggroep en Heliomare.

Het is een jaar geleden dat de polikliniek longgeneeskunde van het RKZ acht rokers selecteerde om te stoppen met roken en tegelijkertijd te trainen voor de Alpe d'HuZes 2013. De Alpe werd succesvol getrotseerd en gisteren was de slotbijeenkomst. Zeven van de acht teamleden hebben nog steeds niet gerookt. Dit succes grijpt men nu aan voor de start van een nieuw, meer regionaal initiatief. "Het is ons opgevallen dat stoppen met roken makkelijker wordt als je ook gaat sporten. Daarom willen we het ook gaan combineren. Daarnaast zorgt het voor snellere verbetering van de conditie en verminderde kans op gewichtstoename", aldus Pauline Haasbroek, rookstopcoach in het RKZ. Het RKZ rookstopteam 'Let's beat it' dat meedeed aan de Alpe d'huZes, heeft het bewezen. De zeven deelnemers die nog steeds zonder sigaretten door het leven gaan namen gisteren het felbegeerde rookstopspeldje in ontvangst. Dit speldje krijgt iedereen die erin slaagt om na een jaar nog steeds niet te roken.

Polikliniek Longgeneeskunde organiseert het nieuwe initiatief in samenwerking met Fysiotherapiepraktijk SMC. Mocht daar behoefte aan zijn, kunnen kandidaten zich inschrijven voor een begeleidingstraject bij SMC en gebruik maken van de trainingsfaciliteiten. Pauline Haasbroek: "In tegenstelling tot de Alpe d'Huzes actie zullen we dit keer niet samen met de deelnemers trainen. We begeleiden ze en wijzen de weg, maar ze doen het uiteindelijk zelf. Een belangrijk onderdeel van ons rookstoptraject gaat immers om motivatie: het moet echt uit de deelnemers zelf komen." Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de rookstoppoli van het RKZ. Inschrijving voor de Wijckloop is voor eigen rekening. Het aantal kilometers waar het rookstopteam zich voor in wil zetten is vijf kilometer. Het RKZ zorgt voor teamshirts.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing