Nieuwe Alpha-cursus in zaal 'De Grenspost'

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Op dinsdag 4 februari 2014 begint in zaal 'De Grenspost' een nieuwe Alpha-cursus. In een serie van tien avonden wordt door de deelnemers met elkaar gesproken over het Christelijk geloof, naar aanleiding van een vooraf bepaald onderwerp.

Elke avond begint met een warme maaltijd die een teken mag zijn van de gastvrijheid die het christelijk geloof biedt en door de kerk wordt ondersteund. Het blijkt altijd weer hoe zo’n maaltijd mensen bij elkaar brengt die eerst vreemden voor elkaar waren. Het geeft ook het vertrouwen om open te staan om te horen, te spreken en te vragen over het christelijk geloof. Na de maaltijd wordt door een Alpha-teamlid een onderwerp uit het geloof gepresenteerd.

Na die presentatie wordt er bij een kopje koffie of thee verder over doorgepraat onder leiding van een Alpha-teamlid. Spelregel is dat er niet wordt gediscussieerd, maar juist wordt gedeeld hoe je het betreffende onderwerp beleeft, of welke vragen of twijfels je hebt. Een ander bijzonder aspect van de Alpha-cursus is het korte weekend in een klooster of retraite-gelegenheid. Voor veel Alpha-deelnemers is dat een heel unieke ervaring. De Alpha-cursusavond begint om 18:30 uur met de warme maaltijd en eindigt rond 21:00 uur. Het korte weekend (vrijdagavond tot zaterdagavond) vindt plaats na de zesde of zevende Alpha-avond. Voor nadere informatie of aanmelding kan worden gebeld met de volgende nummers: 0251 294367 / 0251 201260.

De Alpha-cursus wordt ondersteund door de RK kerken van IJmond-Noord. Achter in die kerken liggen ook folders met info. De cursus is gratis. Wel is een vrijwillige bijdrage altijd welkom. Zaal 'De Grenspost' is te vinden naast de Apostelkerk aan de Van Riemsdijklaan 120. Zie ook: http://www.alpha-cursus.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing