Nieuwe behandeling spataderpoli RKZ

Door: Cor Beumer

Vaatchirurg Michiel Schreve is gespecialiseerd in deze nieuwe behandeling. De clarivein-methode bestaat nog niet zo lang en wordt gebruikt voor de grote oppervlakkige stamspataderen aan de voorzijde en achterzijde van het been. De behandeling is geschikt voor de meeste patiënten bij wie vroeger een strip of een laserbehandeling werd aanbevolen. Er wordt een dunne draad in de spatader gebracht met een klein balletje aan het uiteinde. De draad en het balletje maken ronddraaiende bewegingen, waarmee de aderwand wordt beschadigd en de ader samenvalt. Vervolgens wordt de beschadigde en samengevallen ader dichtgeplakt.

De behandeling is snel en minder pijnlijk dan andere behandelingen, zodat verdoving (vrijwel) niet nodig is. Ook geeft het minder pijn in de periode erna. Na afloop moet één week een steunkous worden gedragen.

Er is een verwijzing van de huisarts nodig om op de spataderpoli te kunnen worden behandeld. Behandelingen die alleen een cosmetisch doel dienen - dus bedoeld om de benen er mooier uit te laten zien - worden meestal niet meer vergoed door de verzekering. Behandelingen van spataderen die zorgen voor bijvoorbeeld pijn, jeuk of zwellingen komen wel voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing