Nieuwe tentoonstelling Lucasgilde Beverwijk in Stadhuis

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK – Van maandag 8 april tot en met donderdag 30 mei is er in de publiekshal van het Stadhuis een nieuwe tentoonstelling te zien. Het thema van de tentoonstelling is ‘Water’. De kunstwerken zijn gemaakt door leden van het Lucasgilde Beverwijk. Op donderdag 11 april opent wethouder Niek Wijmenga (Kunst & Cultuur) de tentoonstelling 17.00 uur. Inwoners zijn van harte welkom om de opening bij te wonen en de tentoonstelling te komen bewonderen.

Het Lucasgilde Beverwijk toont op deze tentoonstelling een grote verscheidenheid aan kunstwerken. Gemaakt met houtskool, pastel, acrylverf en olieverf. De stijl van de werken varieert van realistisch tot licht abstract. Het thema ‘Water’ staat bij alle werken centraal. Met verrassende invalshoeken zoals ernst of grap, groot en minuscuul.

Water al eeuwen inspiratiebron voor kunstenaars

De gemeente Beverwijk en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tot 1860 voeren rijke Amsterdammers in boten over het Wijkermeer naar hun luxe buitenverblijven. Zoals bijvoorbeeld Akerendam, Scheybeeck en Westerhout. En de zee en strand van Wijk aan Zee zijn een gewilde plek om te verblijven. Het water vormt al eeuwen een inspiratiebron voor vele kunstenaars. Dat zien we terug in deze tentoonstelling, maar ook tijdens de jaarlijkse kunstmanifestatie ‘Ezels en Kwasten’ in Wijk aan Zee. Op deze manifestatie zijn ook leden van het Lucasgilde Beverwijk te vinden.

Tentoonstelling tijdens openingsuren te bezoeken

Inwoners zijn van harte welkom om de tentoonstelling tijdens openingsuren gratis te bezoeken. De openingsuren zijn als volgt: maandag, woensdag, vrijdag van 09.00 - 16.00 uur, dinsdag van 09.00 - 12.00 uur en donderdag van 09.00 - 20.00 uur). De tentoonstelling is te vinden in de publiekshal van het Stadhuis, Stationsplein 48 te Beverwijk.

Het Lucasgilde Beverwijk

Het Lucasgilde Beverwijk is een teken- en schildervereniging voor amateurkunstenaars. Bij het Lucasgilde kunnen leden verschillende teken- en schildertechnieken leren. Het atelier is vier dagdelen per week geopend. Het bevindt zich in het Centrum voor de Kunsten, Kerkplein 3 te Beverwijk. Er is altijd een artistiek begeleider/kunstenaar aanwezig voor professionele begeleiding. Geïnteresseerde inwoners kunnen geheel vrijblijvend een dagdeel meedoen en kennismaken. Via de website lucasgildebeverwijk.nl kunnen zij zich hiervoor aanmelden.

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing