Officiële start Platform Jeugdhulp

Door: Ab Jenema

IJMOND - Woensdag 8 februari tekenden een groot aantal aanbieders van Jeugdhulp een convenant om hun samenwerking in deze regio te bezegelen. Onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Marianne van de Anker startte aansluitend een conferentie over de schijnbare tegenstelling samenwerken - marktwerking. 

Adri van Montfoort (Montfoort advies) hield een inspirerende inleiding. 'Het begint bij de lokale gemeenschap', aldus van Montfoort. En die was goed vertegenwoordigd: de wethouders, gemeenteraadsleden, zorgbestuurders, leden van participatieraden deden enthousiast mee aan het aansluitende debat.  

Belangrijk punt dat naar voren kwam, is dat bij hulp gekeken moet worden naar alle levensgebieden zoals wonen, werk, school, relaties, vrije tijd. Als dan ook financiële muren worden geslecht, leidt samenwerking tot succes. EN dat is het doel van dit platform: zorgen dat de lokale gemeenschap, de professionals en de gemeente er samen in slagen voor jeugdigen een arrangement te maken waarmee ze positief en veilig in de eigen leefomgeving opgroeien. Het nieuwe platform is onderdeel van samen Voor Betere Zorg, het samenwerkingsverband van zorgaanbieders in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing