Ook in 2024 weer Basketballspektakel in hartje Heemskerk

Door: Jan Pronk

Heemskerk – Op zaterdag 25 mei vindt er in hartje Heemskerk weer het jaarlijks terugkerende Basketball Streetevent plaats. Tijdens dit event worden niet alleen 3 tegen 3 basketballwedstrijden gespeeld, maar vinden er ook demonstraties plaats. Dit gaat plaats vinden op 25 mei 2024 van 10.00 – 16.00 uur op het Nielenplein in Heemskerk.

Het Basketball Streetevent is in 2007 ontstaan doordat een aantal leden van Basketball Vereniging Mapleleaves eens iets meer wilde dan alleen in de zaal basketballen. Dat werd dus het Basketball Streetevent. Met 3×3 basketbalwedstrijden, demo wedstrijd, muziek, contests, clinics en wat entertainment. En dat alles in hartje Heemskerk in de buitenlucht. Het eerste Streetevent was een daverend succes. Met maar liefst 25 deelnemende teams uit het hele land, stralend weer en volop kijkers was de toon gezet. In 2008 werd dit nog eens dunnetjes overgedaan.
Daarna duurde het een aantal jaar voor er weer een Basketball Streetevent kwam.

De organisatie van het Streetevent heeft toen zijn commitment uitgesproken om dit een jaarlijks terugkerend evenement te laten worden. Anno 2024 wordt het dan de 8e keer dat het Basketball Streetevent wordt georganiseerd. De opzet is nagenoeg ongewijzigd met dat verschil dat we nu onderdeel zijn van de regionale en officiële 3x3 Streetleague van 3x3 Unites. Naast basketbalwedstrijden, bezoekers en spelers ook laten kennismaken met andere takken van sport. Het Basketball Streetevent leent zich uitstekend voor sportdemonstraties in andere disciplines. Kortom, Lets play ball!

Het Basketball Streetevent vindt plaats op het Nielenplein in Heemskerk en is van 10:00-16:00 uur.

Het geheel wordt muzikaal ondersteund door DJ Alex. Dansschool de Danstuin verzorgt het entertainment gedeelte tussen de wedstrijden. En Dojo Moreno komt een aantal kick-boks demonstraties laten zien. Kortom, er valt van alles te beleven op en rond het Nielenplein in Heemskerk.

3X3 Unites Streetleague

Het jaarlijkse Basketball StreetEvent is sinds 2023 ook een onderdeel van de 3X3 Unites Streetleague. In deze reeks toernooien, het begin van de From the Streets to the World Tour campagne, kunnen deelnemers laagdrempelig instappen en 1 of meerdere lokale 3X3 toernooien spelen. Er is voor ieder wat wils. Wil je gewoon een toffe dag beleven vol 3X3, doe dan mee met 1 of meerdere stops in jou regio. Wil jij proberen de regionale finale te halen? Ga dan op alle stops in jou regio voor de winst en kwalificeer je voor de finales! Je kunt gratis joinen in de volgende categorieën: U13 Mix, Jongens 13-15, Meiden 13-15, Jongens 16-18, Meiden 16+ en Mannen 18+.

De 3x3 Street League wordt gespeeld in 5 overkoepelende regio’s: Amsterdam Territory, The North, Utrecht District, The West Coast en The South. Haal jij met jouw team de regio-finale? De winnaars in de mannen 18+ en meiden 16+ categorieën spelen zelfs nog een extra toernooi voor deelname aan de 3x3 PRO League 2024!

Het Basketball StreetEvent is onderdeel van de lokale 3X3 Streetleague met stops in de regio IJmond. De rest van de stops worden afgewerkt op vrijdagavond (Jongens 16-18, Meiden 16+ en Mannen 18+) en zaterdag (U13 Mix, Jongens 13-15, Meiden 13-15). Dit betekent dat je naast het Basketball StreetEvent op 25 Mei ook mee kan doen op de volgende locaties:

Stop 1: 17 & 18 Mei, Gijzenveltplantsoen, IJmuiden
Stop 2: 25 Mei, Basketball StreetEvent, Heemskerk
Stop 3: 31 mei & 1 Juni, Gijzenveltplantsoen, IJmuiden
Stop 4: 7 & 8 Juni, Gijzenveltplantsoen, IJmuiden

Inschrijven gaat dit jaar via www.3x3unitesplay.com/nl Kies voor inchrijven, dan kies je voor West Coast, en dan voor Velsen-Heemskerk. Selecteer jouw stop en vervolgens de leeftijdscategorie. Dan maak je jouw team aan. Je kunt dus ook alleen het Basketball StreetEvent spelen, mocht je de andere weken geen tijd hebben. Leuker is nog als je de andere stops ook aanwezig bent!

Over 3x3 Unites
3X3 Unites gelooft dat grote ontwikkelingen beginnen door het kleine te omarmen. Sinds de oprichting in 2016 inspireert en ondersteunt 3X3 Unites jongeren die hun dromen willen najagen. Om zo een positieve impact te hebben op hun levens en daarmee de wereld om hun heen. Met 3X3 basketball als middel bieden we handvatten om eigenaar te worden over hun eigen succes. Dat doen we door te inspireren met onze topsporters en topsport events. Door onze kennis in te zetten voor de ontwikkeling en inrichting van deze sport, maar ook voor de ontwikkeling van de openbare ruimte waar we onze sport beoefenen.

Ons belangrijkste wapen voor lokale en persoonlijke groei is ons leader programma, waarin jongeren life-skills ontwikkelen dankzij 3X3. We dagen jongeren uit zelf hun ambities vast te stellen en na te streven onder de vleugels van onze stichting. In het programma van 3X3 Unites ontwikkelen zij vaardigheden om in hun wijk een community te bouwen. Zij krijgen de ruimte activiteiten te ontwikkelen binnen hun eigen community. We ondersteunen ze wanneer zij trainingen willen opzetten binnen bijvoorbeeld hun eigen school en we bieden ze de kans op werkgelegenheid door te werken aan grote professionele 3X3 events, of zelfs binnen onze stichting of bij partners.

Inmiddels heeft 3X3 Unites wereldwijd honderden jongeren opgeleid, tienduizenden jongeren bereikt met ruim 2.500+ activiteiten en events per jaar en werken we samen met tal van organisaties, overheden en bonden over de hele wereld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Over 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing