Opening ’prikplek’ bij De Bazaar in Beverwijk afgeblazen

Door: Ab Jenema

IJMOND - De opening van de corona-’priklocatie’ bij De Bazaar in Beverwijk - waar dagelijks zo’n tweeduizend inentingen zouden kunnen worden gegeven - is maandag afgeblazen. De GGD heeft de start uitgesteld wegens de problemen met het vaccin AstraZeneca.

Voor deze week stonden alleen inentingen met dat covid-19 vaccin gepland. De testlocatie bij De Bazaar is wel geopend.

De beslissing van de GGD om de prikplek bij een parkeerterrein van de overdekte markthallen voorlopig dicht te houden is gevolg van een besluit van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), dat afgelopen zondag bekendmaakte dat het vaccin AstraZeneca tot en met 28 maart niet kan worden gebruikt.

De GGD Kennemerland en andere regionale gezondheidsdiensten zetten AstraZeneca in bij het vaccineren van de zorgmedewerkers in de langdurige zorg. Alle vaccinatieafspraken die tot en met 28 maart voor het AstraZeneca-vaccin zijn gemaakt, worden telefonisch en per sms afgezegd. Ook zal het voorlopig niet mogelijk zijn om nieuwe vaccinatieafspraken voor AstraZeneca te maken.

Begin april openen twee kleinere priklocaties in IJmuiden en Uitgeest, is de bedoeling. De capaciteit op die plekken is 600 vaccinaties per dag.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing