Oude tijden herleven in Laurentz

Door: Jan Pronk

Foto: Focus

HEEMSKERK - Het gebouw dat in de jaren zeventig begon onder de noemer Donkey Shot en waar grote namen als Doe Maar en Herman Brood optraden, draagt tegenwoordig de naam Laurentz. Naast het grand café kun je inmiddels ook weer genieten van het podium waar naast jonge en nieuwe bands ook nog steeds ruimte is voor de bands van toen. 

Dit seizoen stonden ‘oude’ bekende bands als Wild Romance en Roberto Jacketti & The Scooters al op de planken en binnenkort staan de lokale helden Bintangs en de wereldwijd beroemde Focus nog op het programma. Programmeur Mark van der Jagt zoekt naar de ideale balans door oude te tijden te doen herleven, maar ook ruimte te geven voor nieuw talent. Naast de grote namen staan er bijvoorbeeld ook beginnende bands op het podium, die met een beetje mazzel het voorprogramma van hun voorbeelden mogen verzorgen. Het volledige programma wordt zo toegankelijk voor een breed publiek, en houdt tegelijkertijd de geschiedenis van het gebouw in stand.

Het concert van de Bintangs op 11 mei is al uitverkocht. Kaarten voor Focus op vrijdag 17 mei zijn nog beschikbaar. Aanvang is 20.30 uur. Kijk op www.podiumlaurentz.nl om kaarten te bestellen. Podium Laurentz is te vinden aan de A. Verherentstraat 1 in Heemskerk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing