Phelps Stichting sponsort Heliolympics

Door: Ab Jenema

REGIO - Onlangs heeft de Phelps Stichting voor Spastici het sponsorcontract getekend met Heliomare voor de sponsoring van de Heliolympics 2016. Heliomare is dankbaar voor de royale steun van € 8.000,- die ze van de Phelps Stichting heeft mogen ontvangen om dit evenement tot een groot succes te maken. De Heliolympics is een evenement dat sporten onder mensen met een beperking bevordert en integratie van aangepast sporten in de samenleving verbetert. Met deze ondertekening is de Phelps Stichting voor Spastici, wederom, officieel sponsor van de Heliolympics.

 

De heer In de Rijp van de Phelps Stichting: "In 2012 hebben wij de Heliolympics ook gesteund met een mooi bedrag. Uiteraard kunnen zij dit jaar ook op onze steun rekenen voor dit mooie sportevenement. Wij steunen projecten die belangrijk zijn voor mensen met spasticiteit, Heliomare laat met dit evenement zien dat ook mensen met een beperking kunnen sporten."

 

Steun
Naast de steun van verschillende Nederlandse (paralympische) sporthelden, sponsoren en ambassadeurs, waaronder Gerard Kemkers en Peter Heerschop, is Heliomare bijzonder vereerd met de steun van de Phelps Stichting voor Spastici.  Al sinds 1955 is de Phelps Stichting voor Spastici een begrip in Nederland. Al decennia lang beheert de stichting een fonds dat financiële ondersteuning kan bieden. In Nederland komt er op elke 1000 geboorten 1 tot 2 kinderen ter wereld met een bewegingsstoornis. Spasticiteit is niet te genezen. Maar hulp aan mensen met deze aandoening is en blijft nodig, evenals wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling, ondersteuning en zo mogelijk het voorkomen van deze hersenschade.

 

Samen een gouden belevenis

De Heliolympics vindt plaats op diverse locaties in Noord-Holland van 22 september tot en met 6 oktober. Het evenement staat in het teken van overwinningen, teamspirit en het verleggen van grenzen. Tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking hebben de mogelijkheid om op een inspirerende manier diverse sporten te ontdekken, zoals boccia, boogschieten, tennis, klimmen, blokarten en atletiek.

Met de steun van de Phelps Stichting kunnen diverse onderdelen van de Heliolympics gefinancierd worden. Patricia Esveld, voorzitter Raad van Bestuur van Heliomare: "Door deze gift kunnen mensen met een beperking ervaren wat sport en bewegen doet met de gezondheid, leefstijl en vooral hoeveel plezier het geeft om samen te sporten. Dit is een enorme stimulans."

 

Deelnemen

Iedereen met een beperking kan gratis deelnemen aan een of meerdere activiteiten tijden de Heliolympics. Voor meer informatie en inschrijven: www.heliolympics.nl


Over Heliomare
 

De Heliolympics is een initiatief van Heliomare. Heliomare is een organisatie die professionele aandacht geeft aan mensen met een beperking op bijna 30 locaties in Noord-Holland. De organisatie ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen bij wonen, arbeidsintegratie, onderwijs, dagbesteding, revalidatie en sport.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing