Plaatsing parkeerautomaten vertraagd

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK – De plaatsing van de parkeerautomaten in de voormalige blauwe zone rond het centrum van Beverwijk is vertraagd. De automaten zouden op dinsdag 2 januari geplaatst worden, maar dat is door onvoorziene omstandigheden niet gelukt. Het is de bedoeling dat de parkeerautomaten vrijdag 5 januari allemaal geplaatst zijn.

Op 1 januari is het nieuwe parkeerbeleid in gemeente Beverwijk ingegaan. In het centrumgebied is de blauwe zone vervallen. Van maandag tot en met zaterdag geldt nu betaald parkeren van 9.00 tot 19.00 uur.

Betaalautomaten vanaf zaterdag 6 januari beschikbaar
Op verschillende plekken in het centrum komen daarom parkeerautomaten. Die zouden vanaf dinsdag 2 januari beschikbaar zijn. Wethouder Jaqueline Dorenbos: ‘Het bedrijf dat de automaten plaatst, heeft door onvoorziene omstandigheden een paar dagen langer nodig. Ik vind het erg vervelend dat daardoor onduidelijkheid is ontstaan.’

Een deel van de parkeerautomaten is inmiddels geplaatst. De overige worden morgen geplaatst. Het is de bedoeling dat alle parkeerautomaten vanaf zaterdag 6 januari beschikbaar zijn.

Handhaving houdt rekening met de situatie
Door het ontbreken van sommige parkeerautomaten, is het niet voor iedereen mogelijk om te betalen voor het parkeren. Wethouder Dorenbos: ‘De gemeente houdt daar uiteraard rekening mee: zolang de parkeerautomaten ontbreken, deelt de gemeente geen boetes uit als er niet betaald is. De gemeente handhaaft wel actief op foutparkeren.’

Meer weten?

Hier leest u meer over betaald parkeren in Beverwijk
Hier vindt u het antwoord op veelgestelde vragen over parkeren in gemeente Beverwijk
Hier vindt u een kaartje met de verschillende parkeerzones en de locatie van de betaalautomaten
 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing