‘Pronken met kunst’ exposeert in het Stadhuis

Door: Ab Jenema

IJMOND - Het thema ‘Pronken’ staat centraal tijdens de expositie in het Stadhuis van Beverwijk in de periode 14 november 2016 tot 13 januari 2017. ‘Pronken met kunst’ exposeert in de publiekshal met eigen werk van de familie Pronk. En dat is beslist de moeite waard, want hun gedeelde passie: het maken van mooie dingen op het gebied van fotografie, schilderkunst en beeldende kunst wordt tijdens deze expositie door vier van de zes broers en zussen getoond.

Johan, Cootje en Conny zijn actief met fotografie en Annelies tekent. Ze hebben allen een eigen stijl ontwikkelt en dat is herkenbaar in hun werk. Johan beheerst de kunst om iets kleins groots weer te geven, op een verrassende wijze. Van abstract en hedendaags, tot klassiek of rustiek. Cootje loopt sinds haar kindertijd al met een camera in de hand. De liefde voor natuur en dier vindt je terug in haar foto’s.

Vooral alledaagse voorwerpen op een bijzondere manier. Met engelengeduld legt zij de beelden vast met de camera, het resultaat is prachtig. Tot slot Annelies, met penceel en pen komen vooral dieren op papier bijna weer tot leven. De laatste jaren heeft zij zich hierin ontwikkeld en dat is zeker terug te zien in het schilderij of de tekening. De familie Pronk komt oorspronkelijk uit Scheveningen en hebben zich tijdens de rondzwervingen in de vorige eeuw ook in Beverwijk gesetteld. Inmiddels zijn ze uitgevlogen over de hele provincie Noord-Holland. Ook op eigen titel zijn de familieleden actief door op meerdere plekken in Nederland te exposeren. Juni 2016 was de eerste gezamenlijke expositie van alle kunstobjecten in Schagen.

De leden van de familie Pronk, ‘pronken met kunst’ zou je kunnen zeggen met een knipoog. Meer informatie kunt u vinden op www.pronkenmetkunst.nl . De expositie kunt u bekijken tijdens openingsuren in de publiekshal van het Stadhuis, Stationsplein 48 te Beverwijk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing