Provincie weer 4 jaar sponsor van Dam tot Dam evenementen

Door: Jan Pronk

Foto: uitreiking medaille door Ewald Geerdink

NOORDHOLLAND - De provincie Noord-Holland is opnieuw sponsor geworden van Dam tot Dam evenementen die dit jaar op 21 en 22 september worden georganiseerd door sportorganisatie Le Champion. Tijdens dit sportieve weekend komen meer dan 75.000 topsporters, recreanten en kinderen in beweging bij de NN Dam tot Damloop, de Saxo Dam tot Dam FietsClassic en de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Nieuw dit jaar is dat de provincie ook de Mini Dam tot Damloop sponsort.

Met de Mini Dam tot Damloop, daagt Le Champion kinderen en jongeren uit om mee te rennen. Jeroen Olthof (gedeputeerde Sport): "Bewegen en sporten is ontzettend belangrijk voor de gezondheid en het welbevinden van jongeren. Evenementen kunnen hier een mooie rol in spelen. Een evenement biedt een uitdagend, sportief doel, waar ook nog eens een medaille mee te winnen is. Een evenement als dit kan het sportieve vuurtje bij kinderen én ouders aanwakkeren."

René Wit, Adjunct-directeur van Le Champion over het verlengen van de samenwerking: "Het Dam tot Dam Weekend is het grootste sportieve weekend van Nederland. Samen met deelnemers, partners, supporters, vrijwilligers en bewoners maken we er als organisatie jaarlijks een groot sport- en feestweekend van. Sinds 2007 zijn de provincie Noord-Holland en Le Champion al partners en daar zijn wij bijzonder trots op."

Naast de Dam tot Dam evenementen is de provincie dit jaar ook sponsor geworden van de Kika Hilversum City Run en de Fjoertoer Egmond. Beide evenementen met een jongeren onderdeel, respectievelijk een Kids Run, Family Run en de Family Fjoertoer.

Naast het ondersteunen van de sportieve aspecten van het evenement, zet de provincie zich ook in voor de verduurzaming van deze evenementen, bijvoorbeeld met Green Teams en een recyclehub.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing