Ritmisch zomerconcert in Kasteeltuin Assumburg

IJMOND - Na vier drukbezochte concerten vindt zondag 18 september het laatste muziekoptreden plaats in de fraaie Kasteeltuin achter Slot Assumburg aan de Tolweg in Heemskerk. Het zal er swingend aan toe gaan, want drumband Drumdemand en de Afrikaanse zanggroep Kuzola staan op het programma dat om 14 uur begint. De toegang is -evenals voor een bezoek aan de tuin- gratis.

Slagwerkgroep Drumdemand is een nieuwe percussiongroup gekleed in kostuums uit de jaren 1920-1940. De circa 13 slagwerkers, bestaande uit snaredrums, bassdrums, cymbals en percussie, staan onder leiding van slagwerkdocent Fred Knijn. Het repertoire bestaat uit swingende herkenbare ritmes uit alle delen van de wereld zoals Afrika en Brazilië, maar ook de traditionele drumbandsound zal niet ontbreken.

Na ongeveer een half uur neemt De Afrikaanse zanggroep Kuzola uit Velsen-Noord het podium over. De 30 vrouwelijke koorleden brengen onder leiding van Toiny Tune oud en nieuw repertoire ten gehore. In Afrikaanse liedjes wordt veel gebruik gemaakt van herhaling, vraag- en antwoordspel en improvisatie. Kuzola betekent passie en het koor onderscheidt zich dan ook door de dynamische manier van zingen. 

Kortom, de afwisselende serie zomerconcerten wordt swingend uitgeluid met deze bijzondere optredens, waarbij de Afrikaanse klanken en ritmes garant staan voor veel energie.

Meer informatie over de kasteeltuin is te vinden op www.kasteeltuinassumburg.nl

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing