Sophie Walraven exposeert bij KeK

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Vanaf 3 februari 2014 exposeert Sophie Walraven bij Kunstexposities Kerkplein (KeK). De expositie wordt op zaterdag 8 februari 2014 om 16:00 uur feestelijk geopend.

Walraven schildert en tekent alles wat ze ziet in een nuchtere, heldere stijl. Haar werk is vrolijk, ontwapenend en kleurrijk. Het gaat over de gewone dingen van alledag: een keukentafel, vogels, daken van huizen, een hond, een boot, een stoel in het atelier, zichzelf. Ze probeert de dingen zo weer te geven, dat de aard ervan naar boven komt. Door simpele vormen als losse lijnen op het doek te zetten komen ze tot een nieuw leven. Met haar liefde voor alles wat ze ziet en het plezier om dat vast te leggen maakt ze de toeschouwer tot deelgenoot in haar overrompelende en pure schilderplezier.

Ze beschilderde in enkele maanden tijd alle auto's op een autosloop, die vervolgens, met behulp van de haakse slijper, ter plekke per onderdeel werden verkocht . De rest ging de shredder in. Werk van dit mega-project dat van de shredder werd gered, wordt bij KeK getoond. Misschien is het wel de laatste keer dat het te zien is.

Tijdens de zoektocht naar haar beeldtaal zoekt ze ook naar de plek waar haar werk thuishoort. Ze kreeg veel bekendheid met haar project '#wienzebek' op twitter, waarbij ze iedere dag een portret één van haar volgers maakte naar aanleiding van zijn of haar profielfoto. Ze schilderde live in Paradiso en in andere nachtclubs, op straat in street-art en guerilla-projecten en gaat regelmatig voor langere tijd naar het buitenland om zich te laten inspireren door nieuwe kleuren en vormen. Zonder subsidie en met social media als platform: met haar zelf georganiseerde evenementen is Walraven bezig uit te vinden hoe kunst en ondernemen samengaan.

De expositie is t/m 3 maart 2014 te zien op de bovenverdieping van het Kennemer Theater aan het Kerkplein 1. Voor openingstijden en andere informatie kunt u kijken op www.kekbeverwijk.nl en  www.sophiewalraven.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing