Sportvissers gaan vuil opruimen op de Zuidpier

Door: Ab Jenema

IJMOND - Sportvissers gaan onder het motto Vang 5 vrijwillig zwerfvuil op de Zuidpier in IJmuiden opruimen op vrijdag 25 juni vanaf 19.00 uur. Gewapend met vuilniszakken en vuilgrijpers én met 1,5 meter afstand gaan sportvissers weer veel rotzooi van de pieren opruimen. Afval dat niet alleen door sportvissers wordt achtergelaten, maar zeker ook door recreanten, dagjesmensen en afval dat van schepen komt.

 

Vang5
Met de Vang5-campagne roept Sportvisserij Nederland alle sportvissers op om elke keer dat sportvissers gaan vissen rond hun stek vijf stuks afval mee te nemen óf vijf minuten afval op te ruimen. 

Door voortaan standaard wat zwerfvuil mee te nemen tijdens of na het vissen, maken en houden we samen de waterkant schoon. Sportvisserij Nederland doet met Vang5 een beroep op alle sportvissers en neemt het opruimen ook mee in al haar éigen activiteiten van viswedstrijden tot jeugdvisevenementen.

Stichting Nederland Schoon, de belangrijkste partner van de Vang5-campagne en faciliteert de toolkit met schoonmaakmaterialen die sportvissers kunnen bestellen via www.vang5.nl. 

Deze opruimactie op zaterdag 25 juni is een samenwerking tussen IJmuider Zuidpier Zeevis Vereniging (IJZVV), Sportvisserij Nederland en  Sportvisserij MidWest Nederland en met medewerking van de Gemeente Velsen.

Wil je helpen opruimen? Bel of WhatsApp dan even naar 0251-318882 of stuur een mail naar [email protected].

 

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing