Succesvolle week van de industriecultuur 2022

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Na twee jaar een opgebroken programma wegens Covid, kon de Week van de Industriecultuur dit jaar weer haar volledige programma realiseren. Met bijna 70 activiteiten, tientallen bedrijven en een groot team vrijwilligers stonden de deuren weer wagenwijd open om de honderden bewoners en bezoekers in het Noordzeekanaalgebied te verwelkomen.

Sinds 2015 richt Stichting Industriecultuur Noordzeekanaalgebied in de herfstvakantie de spotlights op de geschiedenis, het heden en de toekomst van de maak-industrie. Samen met gemeenten Velsen, Beverwijk en Zaanstad en provincie Noord-Holland ontwikkelt de Stichting Industriecultuur Noordzeekanaalgebied een aantrekkelijk programma voor jong en oud. Afwisselend programma Tal van workshops op het gebied van fotografie, technologie en zelfs koffiebranden werden ook dit jaar weer afgewisseld met vaartochten en bedrijfsbezoeken. De Zaanse voedingsindustrie was goed vertegenwoordigd en werd met een bezoek aan nieuwe partner Bunge Loders Croklaan uitgebreid. Op theatraal gebied stond het dramatische verhaal van de kanaalgravers centraal.

In het monumentale Oud-Velsen leidden acteurs de bezoekers rond en namen ze hen mee in het Mysterie van de Kanaalgravers, geschreven door theatermaker Erris van Ginkel. Succes dankzij partners en vrijwilligers De formule van het programma, waarin de bezoeker centraal staat en kan kiezen uit laagdrempelige activiteiten is succesvol gebleken. De Week dankt dit succes aan de inzet van de partners en het hechte netwerk van trouwe vrijwilligers die overal in de weer zijn om de vele activiteiten te begeleiden. In 2023 zal de 9e editie van de Week van de Industriecultuur plaatsvinden van 20 oktober tot en met 27 oktober 2023.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing