Werkzaamheden zuidelijk havenhoofd IJmuiden

Door: Ab Jenema

IJMOND - Rijkswaterstaat start op 19 juli met voorbereidende werkzaamheden aan de Zuidpier in IJmuiden. Vanaf 26 juli wordt schade aan de kop van het havenhoofd hersteld. Met deze werkzaamheden wordt de pier weer in goede staat gebracht voor het komende stormseizoen.

Gedurende de werkzaamheden rijden vrachtwagens met breuksteen en bouwmaterialen de pier op en af. Om dit veilig te kunnen uitvoeren sluiten we de pier af voor publiek. Vanaf 19 juli tot 15 oktober is de pier afgesloten, deze planning is mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Marina Seaport blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar. Bezoekers van het gebied worden ter plekke met gele borden geïnformeerd. De scheepvaart kan doorgang vinden.

Weekenden
Tot en met het tweede weekend van augustus zal de pier in de weekenden van vrijdag 21.00 uur tot maandagochtend 6:00 geopend zijn voor publiek. Ook na 15 augustus streven we ernaar de pier in de weekenden te openen voor publiek. Wanneer echter door (weers-)omstandigheden doordeweeks niet of minder gewerkt kan worden, werken we mogelijk ook in het weekend door. In die gevallen blijft de pier in het weekend gesloten voor publiek.

Informatie pieren IJmuiden
De Zuidpier fungeert primair als golfbreker van de waterkering van het sluizencomplex IJmuiden en laat de scheepvaart veilig de sluizen van IJmuiden bereiken of verlaten. De functie van een golfbreker is om de energie uit de golven te halen en daarmee de scheepvaart en de primaire waterkering van het sluizencomplex te beschermen.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing