Zwemseizoen in open water 1 mei gestart!

Door: Jan Pronk

NOORDHOLLAND - Woensdag 1 mei is het zwemseizoen 2024 voor zwemmen in oppervlaktewater gestart! Zwemmen betekent plezier voor jong en oud en is vooral gezond. In Noord-Holland zijn 150 officieel aangewezen zwemwaterlocaties waar je veilig kunt zwemmen. 

Maak de komende maanden gebruik van de vele mooie zwemwaterlocaties in Noord-Holland! Kijk op zwemwater.nl of de zwemwaterapp (zie Google Play en App Store), voordat je op pad gaat. Je ziet dan vooraf of er bijvoorbeeld gezondheidsrisico’s zijn, waardoor je beter een andere locatie kunt kiezen. Op het blauwe informatiebord bij de locatie zelf kan je dat natuurlijk ook zien, maar dat is misschien wat laat. 

Gezondheidsrisico’s 

Zwemmen in oppervlaktewater kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Er is bijvoorbeeld kans op maag- en darmklachten, zwemmersjeuk, oorontsteking en de Ziekte van Weil. Op officiële zwemwaterlocaties controleert de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord tussen 1 mei en 1 oktober de hygiëne en veiligheid van de zwemplekken. Dat doen we in opdracht van de provincie Noord-Holland. Voor meer informatie over gezondheidsrisico’s raadpleeg de website zwemwater.nl. 

Zo veilig mogelijk zwemmen 

Zwem uitsluitend bij officiële zwemwaterlocaties. Op deze locaties worden waterkwaliteit en veiligheid gecontroleerd. Alle officieel aangewezen zwemwaterlocaties vind je op zwemwater.nl. Bij de zwemwaterlocatie zelf zijn ze te herkennen aan een blauw informatiebord van de provincie Noord-Holland. 

Zwemmen in oppervlaktewater is altijd op eigen risico. Zorg ervoor dat je zwemvaardig bent. 

Meer informatie 

Actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid staat tijdens het zwemseizoen op zwemwater.nl. U kunt hiervan ook de apps downloaden via de App Store (voor iOS) of de Playstore (voor Android). Negatieve zwemadviezen en zwemverboden worden bovendien gemeld via Twitter: @ZwemwaterNH. 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing